Creatieve ontwikkeling

Creatieve leerlingen zijn de bedenkers van de toekomst

.

Creatieve leerlingen denken vindingrijk: met hun eigen fantasie en op hun eigen manier. Zij onderzoeken en proberen, waardoor er nieuwe ideeën en oplossingen komen. Deze creatievelingen kun je verder uitdagen en vaardigheden bieden waarmee ze hun ideeën kunnen uiten.

.

Ozobot | Creativiteit gebruiken om te manoeuvreren

Met de Ozobot leer je programmeren waarbij je vooral logisch denken en precies werken centraal staat. Maar met deze minirobot komen ook creatieve kinderen tot hun recht.

  • Doelgroep: groep 3 t/m 8

Link tekst
Film | Stopmotion hoe doe ik dat?
Stop-motion of stop-frameanimatie is een filmtechniek waarmee speciale effecten in films kunnen worden gecreëerd. De techniek is al bijna net zo oud als filmen zelf en was voor de komst van digitale animatie een van de primaire special-effects-technieken in de filmindustrie.

Voor stop-motion is een camera nodig die in staat is om opnames frame per frame te maken. Eerst wordt het voorwerp dat op film moet bewegen in een bepaalde houding neergezet en met de camera wordt hiervan een frame geschoten. Vervolgens wordt de houding van de figuur een fractie veranderd en wordt er opnieuw één frame geschoten met dezelfde achtergrond. Dit wordt herhaaldelijk gedaan. Door vervolgens alle plaatjes achter elkaar (snel) af te spelen lijkt het alsof het voorwerp uit zichzelf beweegt. Dezelfde techniek past men ook toe bij tekenfilms

  • Doelgroep: groep 5 t/m 8

Link tekst
GIMP | Fotobewerking
GIMP (GNU Image Manipulation Program) is het uitgebreidste en beste gratis programma voor fotobewerking.

De functionaliteiten benaderen Photoshop waardoor het goed te gebruiken is voor beginners, maar ook voor gevorderden. Later overstappen naar Photoshop is door de overlap gemakkelijker.

  • Doelgroep: groep 7 / 8

Link tekst
Kop.....
Intro….

tekst………..

Link tekst
Kop...........

Intro………

tekst………..

Link tekst
Kop .........

Intro ………

Tekst ………..

Link tekst ……
Kop.....
Intro…. tekst……….. Link tekst
Kop...........
Intro……… tekst……….. Link tekst
Kop .........
Intro ……… Tekst ……….. Link tekst …..

Reacties zijn gesloten.